Kartoffelprisen 2016

Maden bliver anrettet med stor præcision til Kartoffelprisen. Foto: Anya Engelbrecht
Maden bliver anrettet med stor præcision til Kartoffelprisen. Foto: Anya Engelbrecht

1. prisen: Patrick Godborg, Restaurant Babette, Vordingborg
2. prisen: Steffen Villadsen, Molskroen, Ebeltoft
(fik også prisen for bedste hovedret)
3. prisen: Dennis Birch, Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
(fik også prisen for bedste dessert)

De dygtige kokke blev præmieret med blomster og flotte pengepræmier. Direktør Hans Skjerning, Kold College og protektor for Danmarks Kartoffel Råd H.K.H. Prins Joachim overrakte diplomer . Efter præmieoverrækkelsen bød Kold College konkurrencens deltagere, dommere og publikum på et glas vin.

I konkurrencen om kartoffelprisen 2016 blev der fremstillet 10 flotte og velkomponerede menuer, der viste, at det faglige- og kreative niveau for konkurrencen igen i 2016 var meget højt. Kartoflen var for alvor i centrum i alle retter - og det er tydeligt, at de unge kokkes fokus på det nordiske køkken giver grobund for fornyet interesse for kartoflens mange varianter (sorter) og anvendelsesmuligheder. Udover konkurrencens deltagere tiltrak konkurrencen både en række professionelle, som gerne ville være konkurrencens dommere samt et talstærkt, fagligt engageret publikum – som også gav udtryk for, at de fik et udbytte i form af fokus på mangfoldigheden af kartoffel-sorter og deres brede anvendelsesmuligheder.

Skolen havde over 450 besøgende til arrangementet.

Kold College havde i 2016 igen valgt at afholde en kartoffelfestival samme dag som Kartoffelprisen.

Det var en event, hvor vores egne folk fra skolen, i samarbejde med elever, havde lavet forskellige tiltag med kartofler, bl.a. kartoffelkager, forsøg med kartofler m.m.

Vi havde samtidig inviteret 16 børnefamilier til ”En sjov dag i køkkenet”, hvor de sammen med en af skolens dygtige kokkefaglærer skulle fremstille en 3 retters menu hvor kartoflen skulle indgå.